Kategoriarkiv: I huset

Kreativ efterårsferie

Kreativ efterårsferieBørnebørn er livets dessert.

Jeg holder kreativ efterårsferie med ældste barnebarn. Hun er meget dygtig med saks, lim og symaskine, så mit ellers meget store spisebord i køkkenet er fyldt med de adskillige projekter, vi er i gang med. For en sikkerheds skyld på en voksdug!

Kreativ efterårsferie

Vi laver nisser inspireret af en skøn venindes mangeårige nisseproduktion, check hendes salg af fine nisser på Instagram under @ullsko.

Vi er gået vores egne vegne og laver sorte og røde nisser med hvide, grå og røde huer, og hygger os med årets første pebernødder til.

Kreativ efterårsferie

Vi arbejder også på et projekt til en kommende sommerfest, vimpler i en masse forskellige stoffer. Ældste barnebarn er gået forrest og har lavet den første vimpel. Den skal hendes lillesøster have i julegave.

Kreativ efterårsferie

Smukt glas

Smukt glas

Jeg holder meget af smukt glas. Skønhed kan naturligvis gradbøjes, men for mig er det begrænsningen, der er svær. For mig er alt glas smukt.

Sådan føles det i hvert fald, når jeg render rundt på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Jeg finder næsten altid noget, jeg ikke kan stå for. Heldigvis er det sjældent dyrt.

Smukt glas

Forleden fandt jeg de mest fantastiske  suncatchers, som jeg måtte betale lidt mere for. De er alle fra Holmegård. De to store er lavet af Michael Bang omkring 1964. De er en del af serien Noah’s ark, og jeg har en med elefanter og en med giraffer. De tre mindre er lavet af Jacob Bang, og der er to med ansigter og en med en tændstikmand. Jeg er vildt glad for dem. Jeg ved slet ikke, om jeg nænner at hænge dem op.

Smukt glas Jeg fulgtes en dag med en god veninde på loppetur, og hun troede vist, at jeg var blevet helt skør. Jeg så en sofapude i en bunke, og den havde de smukkeste nuancer i et spændende broderi. Det vil sige, den var så stinkende brun af mange års rygen i det hjem, den kom fra, at end ikke 7 gange håndvask i udmiddelbare kunne fjerne lugten og det brune skær. Så den kom en tur i vaskemaskinen, og så stod farverne helt klart.

Jeg kan slet ikke tælle, hvor mange forskellige farver, der er i dette broderi. Foreløbigt ligger det, for jeg skal bruge det til det helt rigtige. Det er ikke sikkert, at det igen bliver en pude.

Smukt glas

Det tyrkise  glas forfølger mig for tiden. Forleden fandt jeg nemlig også denne smukke vase. Også den er fra 1960’erne. Lavet af Gunnar Ander på det svenske glassbruk Lindshammar. Svenskerne er også fantastiske til at lave smukt glas.

Jeg er vild med glas

Jeg er vild med glas

Når jeg tænker tilbage, har jeg altid været vild med glas. Som helt lille fik jeg en lys blå hjertevase fra Holmegård, og det har nok været den, der lagde grundstenen for min passionerede tilgang til glas.

Jeg er vild med glas

Jeg har altid fået og får stadig glas i gave, men meget af mit glas finder jeg på loppemarkeder. Somme tider finder jeg noget, jeg ikke aner, hvad er, men jeg kan ikke lade det være, fordi det føles rart i hånden.

Jeg er vild med glas

Når man bor som jeg med mange vinduer mod syd, hvor det er umuligt at have blomster stående, så er glas et godt alternativ. Jeg har nu også glas mange andre steder i huset. Det hyggeligste er, når der kan samles mængder af samme farve.

Jeg er vild med glas

Påsken nærmer sig

Påsken nærmer sig

 

Det er hyggelige dage, når påsken nærmer sig. Det har hos os aldrig været en højtid på størrelse med julen, men den har fået lidt mere plads, efter der er kommet børnebørn til.

Vi starter med lidt voksent pynt, og lidt efter lidt kommer børnebørnenes kreationer på grene indendørs.

Udendørs er der også smukke grene. I skoven fandt vi den skønneste lille vækst med en overdådig duft. Jeg må have fundet ud af, hvad det er for en. Meget yndig med en rosa blomstring før alt andet.

Påsken nærmer sig

Livet på landet

Livet på landet

Når folk kommer her første gang, siger de ofte, Wow, hvor er her fedt, hvor dejligt at bo herude langt fra alting, sikken stor have, sikken megen plads, sikken udsigt, hvor er det skønt!

Der er også somme tider nogen, der siger, Wow, hvordan har I tid til at gå på arbejde?

Begge parter har ret. Ja, her er voldsomt dejligt at bo, huset er stort, haven er stor, der er langt til naboerne. Og ja, vi er altid på stikkerne, for der er altid noget at lave, når omgivelserne er store og gamle.

I vores tid sammen har vi boet i en gammel lejlighed midt i byen, i et etplanshus, i et toetages parcelhus og så her.

imageDer er i gen tvivl om, at TO DO listen er vokset over årerne, fra 5 poster til 10 poster, til 25 poster, til 100 poster. Der er hele tiden noget at lave, når man bor på landet.

Det går heller ikke, at hænderne er skruet forkert på. Man skal have en vis proaktiv indstilling til at kaste sig ud i forskellige aktiviteter. For eksempel er jeg ikke på niveau med en udlært murer, men jeg har faktisk fuget 2 badeværelser, og en dag, da andre hænder var optaget, skiftede jeg – ganske vist modvilligt – batteriet på min bil.

Livet på landet

Det er så synd, hvis folk flytter på landet, fordi de har et rosenrødt billede på nethinden, hvor der er hængekøjer i æbletræerne og uendelige baner af blomstrede duge. Hvor det, der kan gøres i dag, udsættes til i morgen, fordi vi lige har det så hyggeligt.

Der ER plads til hængekøjer og blomstrede duge, men først når de 32 vinduer er vasket, og køkkenhaven luget, længerne kalket og markerne harvet.

Hæklet gulvtæppe

Hæklet gulvtæppePå Instagram følger jeg en svensk kvinde, som er meget kreativ med gamle klude. Det har inspireret mig til at prøve at hækle et gulvtæppe. Jeg fandt et par meget farvestrålende sæt sengetøj i en genbrugsbutik, har revet det i strimler a ca 1,5 cm og hækler så rundt og rundt og rundt med nål nr 8. Jeg tager ud ca hver anden række. Jeg hækler både stangmasker og fastmasker Det er rigtigt mange år siden, jeg sidst har hæklet, men det er tilsyneladende som at cykle, det kommer hurtigt i fingrene igen, selvom det var lidt vaklende i begyndelsen.

image

Jeg sad i havestuen og hæklede, da jeg tog disse fotos, men det er da ikke usandsynligt, at dette forsøg på et hæklet gulvtæppe skal ligge netop herude. Farverne spiller da godt sammen.

Waterlogue, den hyggeligste App

imageFor et par dage siden opdagede på Instagram et for mig nyt redskab, som er en App. Det er Waterlogue, og siden jeg købte det (pris 25 kr), har jeg været gennem mange af mine fotos her på iPaden.

image

Fotos fra sommerens udendørs stilleben , min søde venindes foto fra Søllerød Sø i går, stilleben i vinduet her i køkkenet med blå/hvidt porcelæn og blå anemoner i en patineret sølvskål.

image

Jeg har altid været fascineret af water colours, og jeg har besøgt mange udstillinger gennem årene i både ind- og udland. Og jeg har endda nogle selv.

Men her er så den fantastiske mulighed at omforme sine fotos til de sødeste water colours, og der er mange skabeloner at vælge mellem. Det ser ud til, at man skal vælge udtryk afhængigt af motiv. Men prøv selv. Det er den hyggeligst App, jeg længe har set.

Her følger lige lidt rød/hvidt porcelæn og min hvedemark med kornblomster.

image image

Masser af blomster indendørs

image

Det er ret så koldt derude, og der er ikke meget andet end sne og visne blade at se nu. Derfor er det ekstra rart at have forskellige blomster indendørs.

image

Jeg har dem i alle størrelser og farver i øjeblikket. Fra en mega stor rød dekoration lavet af Hanne Høgholt til de sødeste små blå anemoner i en anløben loppesølvskål. Søde hver især.

image

I et køkkenvindue står en meget stor og kraftig orkide. Den lyser virkelig flot op mod sneen udenfor.

Til gengæld står de tre små løgplanter yndigt og diskret i havestuen. De er i mangel af bedre plantet ud i glaslysestager. Og det går fint at bruge stagerne til det også. De tre Snowball passer så ekstra godt ind, når man tager vejret udenfor i betragtning.

image

Kreativiteten bobler under overfladen

image

I øjeblikket får jeg så mange kreative ideer, at jeg har svært ved at falde i søvn om aftenen. Ikke fordi de dukker op på det tidspunkt, men fordi der skal være tid til at tænke videre på dem, og det er der ikke om dagen. Ikke nok tid altså!

Men jeg står ikke op igen om aftenen for at rode i gamle magasiner efter lige den artikel, der kan supplere netop den ide, jeg nu tænker på. Det klares udenfor den officielle sengetid.

Det er fantastisk at få kreative ideer, det kan også være en forbandelse. Man skal jo have ro i hovedet bare somme tider.

Så er det på tide at tage ferie, så der kan tænkes igennem og afprøves, sys, strikkes, hækles, syltes, lægges planer.  Og meget gerne med ældste barnebarn, for hendes kreative åre banker endnu kraftigere end min.

Det er så yndigt

image

Da vi flyttede på landet for 15 år siden, besluttede min svigerfar sig for, at jeg skulle have det gamle stel med guldkanter, Frijsenborg. Jeg er vild med ting med historie, og især er jeg vild med noget, der kan bruges til noget.

Nu er et guldrandet stel, som man passer godt på, ikke just noget, der kommer på bordet hver dag. Det kan jo ikke vaskes op i maskinen. Men det er skønt at se på, og jeg glæder mig ofte over det.

Selv købte jeg kridhvide Hank tallerkener fra B&G, da jeg begyndte at samle på et stel. For det gjorde man i mine unge dage. Det er da også fint, men det er lidt kedeligt.

Om det er sammenligningen mellem det kridhvide og svigerfars stel, der har gjort det, ved jeg ikke. Men nu har de blomstrede og guldrande kopper, fade og tallerkener slået mig omkuld. I genbrugsbutikker og på loppemarkeder finder jeg mig selv helt fjern og hyperventilerende foran disse yndige ting.

I går var jeg lige ved at købe et par blomstrede kaffekander, indtil jeg nev mig i armen og kom op til overfladen.

image

Så jeg nøjedes med et sødt fad med brudt kant. Så yndigt!

image

Jeg har dog købt nogle få med guldkant i tidens løb i min søgen efter tallerkener, der passer sammen til kagefade. Normalt vil jeg ikke sige, at cremefarvet porcelæn med brune blomster lyder yndigt, men jeg synes faktisk, at de er rigtigt søde i de rette omgivelser.