En sprød efterårsmorgen

Sprød efterårsmorgen

Jeg holder uendeligt meget af en sprød efterårsmorgen som i dag. Lyset er helt specielt og falder smukt afhængigt af retning, buske og træer.

Sprød efterårsmorgen

Nattens fugt hænger overalt, indtil solen får den til at fordampe, det er smukt.

Sprød efterårsmorgen

I går blev morgenturen lidt anderledes, idet vi på matriklen fik besøg fra oven. Jeg opdagede den før hundene, efter at have forsøgt at lokalisere lyden og finde ud af, hvorfra lyden kom. Det var ikke en nabo, der var tidligt på skovarbejde, men derimod en hissen fra en ballon. Som forventet fik begge hunde hysteriske anfald, de kan ikke fordrage luftballoner.

Sprød efterårsmorgen

Vi fulgte den i nogen tid, indtil den endte med at lande på hjørnet af marken ved vejen. Det var en ung kvinde, der var på morgentur. Det var spændende for en gangs skyld at se nærmere på en luftballon.

Sprød efterårsmorgen

Hjemmelavet efterårsguld

Hjemmelavet efterårsguld

Sidste efterår blev jeg grebet af havtornsdillen og købte 3 havtornbuske til et tørt bed. Her trives de, og de har alle tre båret frugt i år. Det har de gjort, fordi hver busk består af både han- og hunplanter. Det er vigtigt at have begge.

Hjemmelavet efterårsguld

Der blev i alt 360 g havtorn. Ikke meget, men nok til at teste funktionaliteten  og lave en opskrift.

Jeg startede med at lægge dem i fryseren, da jeg har læst, at bærrene bliver sødere af det.

Hjemmelavet efterårsguld

Jeg kogte havtornbærrene i 1 dl vand. Da de var kogt godt igennem, siede jeg dem, for der er en sort lille sten indeni.  Den ville jeg ikke have i min marmelade. Hældte saften tilbage i gryden og 690 g skrællede og rensede æbletern af Filippa kogte med sammen med endnu 1 dl vand.

Hjemmelavet efterårsguld

Da æblerne var kogt møre, blev massen blendet med stavblenderen, og 1 kg sukker tilsat. Da det var kogt godt sammen og havde boblet lidt, tilsatte jeg 2 spsk sukker blandet med 2 tsk rød Melatin med konserveringsmiddel under piskning. Da det havde kogt sammen et par minutter, blev det skummet Og hældt på glas.

Jeg havde ingen forventninger til marmeladen, men den er rigtigt god. uden tvivl mit eget efterårsguld!

Hjemmelavet efterårsguld