Især når man har svenske børnebørn vækker det vild jubel, når man kan servere nybagte kanelboller. Men opskriften er nu fra en dansk madblogger Tante Grøn, hun kalder dem kanelsnurrer.
Som altid prøver jeg mig frem med nye opskrifter. Denne har jeg ikke gjort noget ved, men jeg har tillagt den et trick. Jeg laver dejen, laver kanelbollerne, sætter dem i en bakke i en pose, og så sætter jeg dem i fryseren. Så er de til at tage op stykvis, og man kan have nybagte kanelboller i løbet af kort tid.
Opskrift til dej: Smelt 150 g smør i en gryde og tilsæt 5 dl mælk, 2 tsk salt, 2 dl sukker, 3 tsk vanille og 2 tsk kardemomme. Rør 1 pk gær i, når blandingen er under 37 grader C. Tilsæt 13 til 14 dl hvedemel ad flere omgange. Dejen skal være blød og smidig. Rør 1 æg i dejen og lad den hæve 1 time tildækket på køkkenbordet.
Bland følgende til fyldet: 200 g smør, 3 tsk vanillesukker, 2 dl rørsukker eller farin, 2 spsk kanel.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den smidig. Del dejen i 2 stk. Rul hver del ud til en rektangel ca 3 mm tyk og smør fyldet på. Fold dejen halvt sammen på den lange led. Skær i strimler, ikke for tykke. Drej strimlerne og lav en knude. Læg knuden i en papirform.
Lad bollerne hæve tildækket i 30 min.
Sæt ovnen på 200 grader C. Pensl bollerne med piske æg/vand. Strø perlesukker på. Bag dem midt i ovnen i 8-10 min. Afkøl dem på bagerist.
Nybagte kanelboller er så let som ingenting. Velbekomme!