Herrekost på en kold dag

image

Det blev så pokkers koldt i weekenden, og vi måtte have noget at varme os på. Heldigvis havde jeg besøgt en gammel dame på plejehjemmet, og hun brokkede sig over dagens måltid, brunkål.

Jeg blev til gengæld ret lækkersulten. Jeg husker ikke at have lavet det selv før, men det var meget let. En sød veninde fortalte sin fremgangsmåde, og pludselig var vi to, der skulle lave brunkål samme dag.

I en stor gryde smeltede jeg ca 1 del sukker og tilsatte ca 75 g smør. I denne karamel brunede jeg et snittet hvidkål ganske let.

Da det var gjort, tog jeg et helt stykke røget bacon.  Jeg gætter på, at det var på 800 g. Jeg begravede det godt i hvidkålen i gryden, dækkede det godt til og lagde et stykke god medister (500 g) øverst.

Så lagde jeg låg på gryden og lod det stå og simre et par timer. Husk at tænde for emhætten, der lugter ret kraftigt af kål i køkkenet ellers. Jeg så naturligvis til gryden et par gange og vende lidt i kålen.

Denne herreret serveres med et godt rugbrød, rødbeder og en stærk sennep.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *