En slags tapas

En slags tapas

Lørdag tilbragte jeg det meste af dagen udendørs, og det var derfor ikke lysten til at tilberede et stort måltid, der var størst.

Heldigvis havde tankerne omkring mad strejfet mig tidligere på dagen, og jeg havde handlet lidt, der kunne bruges til at anrette en slags tapas.

Resten af serveringen afhang af indholdet i køleskabet og skufferne.

Køleskabet indeholdt heldigvis en røget dyrekølle, som vennerne fra Sverige havde med i sidste måned. Så der blev skåret tynde skiver af den.

Der var kartoffelrester, som indgik i en kartoffelæggekage, som ikke kunne være serveret bedre. Den mindede faktisk om en, jeg har fået i Barcelona. Pisk 4 æg sammen med en gaffel, tilsæt salt og peber efter ønske, tilsæt 4 mellemstore kolde kogte kartofler skåret i mellemfine tern. Steg æggekagen i olivenolie på svag varme i en lille pande. Når den ikke længere er våd, skubber man æggekagen over på et låg, vender panden om med bunden i vejret oven på låget, og så kan det hele vendes, så æggekagen nu har den stegte side opad. Den kan så steges færdig,  og på en tallerken skæres den ud. Den smager også godt kold.

Hertil serveres skiver af Manchego eller en anden fast ost, lidt grønt, som her blev rød peberfrugt i strimler og små tomater, og resterne af salaten fra dagen før.

Jeg havde kun store glas med oliven, så et lille glas med oliventapenade blev åbnet. Det smagte dejligt sammen med brødet. Der blev naturligvis også serveret en god spansk olivenolie og et glas rødvin til.

En meget hurtigt anrettes aftensmad, som endda er hyggelig at spise.

Velbekomme!

3 tanker om "En slags tapas"

 1. Hej Pia

  Lyder dejligt. Efter spansk vejledning rister vi kartofler, hakket løg og hvidløg på panden, inden det hele blandes i æggemassen

  1. Hej Jytte
   Tak. Det lyder også dejligt. Jeg har før fulgt en opskrift, hvor jeg også havde løg i. Det var også godt.

   1. Hi hi Dille! Denne gang tager du næsten fejl. Det var tilfældigvis dem, jeg havde på, ooooog så kom de selvfølgelig med. Selvom de var lige så udtrådte som yndlingshjemmebukserne fra Ilse Jacobsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *