Hæklet gulvtæppe

Hæklet gulvtæppePå Instagram følger jeg en svensk kvinde, som er meget kreativ med gamle klude. Det har inspireret mig til at prøve at hækle et gulvtæppe. Jeg fandt et par meget farvestrålende sæt sengetøj i en genbrugsbutik, har revet det i strimler a ca 1,5 cm og hækler så rundt og rundt og rundt med nål nr 8. Jeg tager ud ca hver anden række. Jeg hækler både stangmasker og fastmasker Det er rigtigt mange år siden, jeg sidst har hæklet, men det er tilsyneladende som at cykle, det kommer hurtigt i fingrene igen, selvom det var lidt vaklende i begyndelsen.

image

Jeg sad i havestuen og hæklede, da jeg tog disse fotos, men det er da ikke usandsynligt, at dette forsøg på et hæklet gulvtæppe skal ligge netop herude. Farverne spiller da godt sammen.

3 tanker om "Hæklet gulvtæppe"

 1. Hej super flot tæppe. Jeg kunne godt tænke mig at lave såden et til min datter. Må jeg bede om opskriften. På forhånd mange tak. Mvh Line :)

  1. Tak Line, det er sødt af dig.
   Jeg har ingen opskrift, det er helt efter gehør. Men jeg kan da sige, at jeg startede med en ring på 8 masker, som jeg hæklede i. Og så har jeg taget ud ved at hækle 2 masker i en, som der er behov for.
   Det er meget vigtigt, at man efter hver omgang lægger gulvtæppet ud på gulvet og ser efter, om man er tilfreds med resultatet. Jeg blev grebet en overgang og hæklede bare, og det kom til at koste mig en optrevling. For tæppet bølgede på grund af, at jeg havde taget ud for mange gange. Man bliver også nødt til at have en omgang uden udtagninger af og til.
   Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *