Pæoner i massevis

Pæoner i massevisDet er ikke så tydeligt endnu, men jeg har pæoner i massevis i haven. Og når man kender bedet i fuld flor, som jeg gør, så kan man godt fornemme det allerede nu. Som alle planter, der kommer frem nu, står med saft og kraft, og venter blot på mere sol og varme.

De mørkerøde pæoner er de første, der kommer frem. Senere kommer de yndige og kraftigt duftende Sarah Bernard. Jeg glæder mig meget, til det bliver pæontid, pæonen er så absolut min yndlingsblomst, og så er de endda lette at have i haven.

Pæoner i massevis

Pæoner laver kerner i blomsterne, og det skyldes nok dem, at pæonerne somme tider sætter planter ved siden af de gamle.  Tidligere troede man, at pæonfrø kunne holde smerterne ved nye tænder væk. Således havde jeg som baby en halskæde med pæonkerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *