Min fars orangemarmelade

image

Da min far for mange år siden gik på pension, begyndte han at tage over i køkkenet. Han bagte de skønneste sigtebrød, og han lavede den dejligste appelsinmarmelade.

På et tidspunkt sendte jeg opskriften til Femina/Min bedste opskrift (i 2002) og fik 200 kr for den. Nemt tjente penge! Men det gør jo også, at jeg nu har den sødeste kopi af opskriften med et smukt foto.

Det er en rigtig vintermarmelade.

To ting er vigtig for at få den flotte gyldne farve og den rigtige konsistens, nemlig rigeligt sukker og langsom kogning.

6 økologiske appelsiner

3 økologiske citroner

1 1/4 liter vand pr kg hakket frugtmasse

Sukker ‘kilo til kilo’

Vask frugterne og skær dem i små stykker. Hak dem i en kødhakker eller foodprocessor. Vej den hakkede frugtmasse og overhæld den med 1 1/4 liter koldt vand pr kg.

Lad det stå tildækket til næste dag. Lad blandingen småkoge uden låg i 30 minutter. Lad det igen stå til næste dag.

Vej nu massen igen og kom lige så meget sukker i, altså ‘kilo til kilo’. Lad det nu koge igen, langsomt og uden låg, til marmeladen begynder at stivne. Det tager ca 1 time.

Fjern det skum, der dannes undervejs, og rør tit i gryden. Kom den varme marmelade på skoldede glas og luk dem straks.

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *