Milles boller

Milles boller

Mit ældste barnebarn er 12 år. Hun er vild med at bage, og vi har bagt sammen, lige fra hun var ganske lille, ligesom jeg nu også bager med hendes små brødre. Nu bager hun selv, både her og hjemme.

Hun har introduceret nogle gode boller, som er utroligt lette at lave. Hun havde ingen opskrift, men jeg skrev den ned, og den kommer her.

1 pakke gær

3 dl lunkent vand

1 tsk salt

1 spsk olie (jeg bruger rapsolie)

400 g mel, noget af det kan være groft mel

Lidt æg

Gæren opløses i lidt af det lune vand med saltet. Resten af vandet tilsættes med olien.

Næsten al melet tilsættes ad flere omgange under omrøring. Der tilsættes under æltning mere mel, hvis dejen er for fugtig.

Milles bollerForm 15 boller, de ser små ud, men dejen hæver godt. Sæt dem på en bageplade og lad dem hæve 1/2 time. Pensl dem med lidt æg iblandet vand. Drys evt med sesamfrø. Bag dem så i en varm ovn ved 200 grader i ca 12 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Velbekomme fra Mille og farmor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *