Sloe gin

image

I dag skal jeg forbi den tidligste af mine slåenbuske i skoven. Der er tilsyneladende flere sorter, og jeg er næsten altid for sent på at kunne plukke af den tidligste. Slåen er vilde sorte bær på store buske med pigge. Bærrene smager forfærdeligt rå og får munden til at snerpe sammen. De har en stor sten i midten. Jeg husker min første oplevelse med slåen fra en lang gåtur i skoven, da jeg gik i børnehave.

Jeg laver sloe gin til efterårets jagtfrokoster og vinterens velkomstdrinks. I England er sloe gin en populær drik. Den kan drikkes som en dram, som en long drink med is i, og den er meget anvendt som tilsætningen til champagne eller anden mousserende vin.

Første gang jeg selv anvendte sloe gin købte jeg en flaske over nettet. Da benyttede jeg den til at marinere duebryster i efter en engelsk opskrift.

Nu laver jeg selv min sloe gin. Jeg  går ud fra en opskrift, jeg har fundet på nettet. Den er fra The Observer, oktober 2010. Men jeg gør den på min egen måde.

De 450 g slåen puttes i fryseren. Når de er helt frosne – og det er vigtigt – lægger jeg dem i en dobbelt lag pose af god kvalitet. For nu skal de nemlig på det gamle bord i kælderen have en ordentlig omgang med den store hammer. Stenene i frugten skal gå i stykker. De giver en smag af mandel. Det er vigtigt at nævne, at smagen af gin forsvinder i processen.

Så smider jeg dem i et 2 ltr sylteglas med 350 g sukker og en flaske billig gin.

Her står de 8 -10 uger i et skab, og jeg vender af og til bunden i vejret på glasset. Herefter sier jeg det gennem kaffefilter og hælder den smukke røde væske på sjove, søde, smukke flasker.  Det er muligt at drikke din sloe gin samme år, men det er min erfaring, at den er bedre efter et år. Farven skifter fra rød til gylden.

I 2013 lavede jeg igen en dobbelt portion og smed et par chilier i hvert sylteglas. Det var et tip fra en artikel om sloe gin i The Field. Det kan jeg ikke anbefale. Drikken fik det ekstra bid, men den blev også bitter, hvilket jeg aldrig har oplevet før. Så det gør jeg aldrig igen. Nu afventer jeg blot, at det bitre aftager med tiden.

 

 

 

2 tanker om "Sloe gin"

 1. Hej Pia. Jeg har længe gået og overvejet at forsøge mig med slåen gin. Noget jeg ikke forstå er hvorfor det er nødvendigt at tilsætte sukker? Hvilket jo ikke er nødvendigt hvis man laver en slåen snaps..

  Tror du det kan lade sig gøre at lave en slåen gin uden sukker så den ikke bliver så “likør agtig” men forbliver “sprut”

  Dejlig side du har her :)
  MVH
  Michael

  1. Hej Michael
   Tak for dine pæne ord. Det er jeg glad for.
   Slåen gin er pr definition sød, men man kan jo lege med sødmen. Skær eventuelt ned på sukkeret.
   Men der er jo eller frit slag, når man leger med bær og sprut. God fornøjelse.
   Mange hilsener
   Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *