Pseudo bonsai

image

Vores allerførste overnatning på sommerens ferietur i Skotland var nord for Edinburgh. Jeg var advaret om, at det var svært at finde, men det gik egentlig ret let.

Mary og Tom havde en fantastisk have, og udsigten både fra værelset og fra vinduet i morgenmadsstuen var meget smuk. Til morgenmaden havde vi udsyn til en smuk blomsterhave, hvor en fasankok og hans fruer spadserede.

Ved indgangsdøren lagde jeg mærke til et lille træ. Det viste sig, at det var 20 år gammelt, det havde stået i krukken i alle årene.

Det blev ikke beskåret i rodnettet, så det blev kun holdt lille ved den lille krukke.

Det har inspireret mig til at lave nogle små træer i krukker. Vi har i år i haven flere selvsåede egetræer. De kommer fra skoven tæt på. Og et af vores 2 meget gamle kastanietræer har sat et lille træ et andet sted i haven. Jeg har også fundet et selvsået grantræ i haven. Det skulle være flyttet ud i et bed, men nu er det også kommet i krukke. Det bliver spændende at følge, om jeg kan få dem til at holde så længe, som Tom gjorde.

image

4 tanker om "Pseudo bonsai"

  1. Det kan nemt lade sig gøre, mit kastanietræ i krukke er seks år, dog ingen blomsterstande, men jeg nyder dets fine lysegrønne fingerblade hvert forår

    1. Hej Dille
      Hvor dejligt med dit kastanietræ. Bliver bladene mindre, så de passer til træets størrelse, eller bliver de store som på et almindeligt træ?

  2. Har faktisk også udset mig et valnøddetræ i grusgraven, i nærheden af os, som skal op, nu efter ferien, og i en krukke. På den måde kan jeg have de velkendte træer, uden at genere naboerne med skygge

    1. Det er så fedt at finde de selvsåede træer. Og det er super betænksomt af dig overfor naboerne. Jeg gør det kun få hyggens skyld. Det var lidt pudsigt, at samme dag, som jeg fandt på at sætte dem i krukker, fandt jeg en bog om bonsaier til 10 kr i en genbrugsbutik. Men det skal jeg nu ikke kaste mig ud i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *