Den daglige oplevelse i naturen

image

Det slår mig hver eneste dag, hvor taknemmelig jeg er for at bo her midt ude i naturen. Jeg mangler aldrig gode ruter, når jeg går en tur.

Her i foråret og sommeren har jeg gjort mig for vane hver dag at gå en lang, længere eller rigtigt lang tur. Det er nødvendigt at have ordentligt fodtøj på herude, så trekkingstøvlerne er blevet godt brugt.

Ofte møder vi – hunden og jeg – rådyr, næsten altid harer, og også ræven går tit samme vej som os. For nylig så jeg musvågens unger ude at træne i at fange føden selv, og i dag mødte vi en stor flok fasankyllinger. Det er en stor oplevelse hver dag!

Men jeg bliver trist, når vi går på vejen langs markerne. Trist over så mange uopdragne og tankeløse mennesker, der kaster deres affald ud fra deres biler.  Og jeg bliver trist over, at disse mennesker giver deres dårlige vaner videre til deres børn, som jo ser denne uskik blive udført.

Jeg håber, at disse børn er klogere end deres forældre, og at de tager en anden skik til sig, nemlig at tage deres affald med sig, og smide det ud, når de kommer til en affaldspose.

2 tanker om "Den daglige oplevelse i naturen"

  1. Her er mit ynglingcitat vist på sin plads;
    “Vi kommer til verden som rene instrumenter og bliver delvis til den musik, ejermanden påtvinger instrumentet. Desværre er forældre ofte umusikalske, fordi forrige slægtled ikke sjældent spillede falsk”.

    Le Klint (1998:197): Erindringstråde. Fo

    1. Dille, det er da ren musik i denne forbindelse! Heldigvis er der børn, der lærer af andre end deres forældre og derfor flytter sig i forhold til forrige led.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *