Orkideer i fuldt flor

image

 

Nogle mennesker har rigtigt mange forskellige potteplanter i deres hjem, og hos nogen er der en masse forskellige i vindueskarmene.

Sådan er det ikke her. Vi har masser af blomster, masser af vindueskarme, men der er stort set kun en slags blomster, de fantastiske orkideer.

Vores hus ligger placeret nord – syd med de mange vinduer. Mod syd kan jeg ikke have blomster om sommeren, solen er simpelthen for varm.  Derfor er her slet ikke blomster.

Til gengæld er vinduerne mod nord perfekte til orkideer. Og fordelingen i vores mange rum er således, at de orkideer, der ikke blomstrer, de kommer til de rum, vi ikke så ofte kommer i. Så kommer jeg til at glemme dem lidt med vandet, og så knokler de for at overleve og sætter nye skud. Det har jeg stor succes med.

I et tidligere job kom der en gartner og sørgede for, at receptionen og andre rum havde smukke blomsterdekorationer. Ofte var der orkideer i. Når de blomstrede af, blev de smidt ud. Jeg fik en aftale med garneren, og ofte havde jeg disse afblomstrede orkideer med hjem.

En sådan står nu i køkkenvinduet mod øst, også en god retning for orkideer. Den har nu blomstret de seneste 3 måneder, og nye skud er klar.  Så der kommer sikkert flere stængler på denne allerede overdådige blomst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *