HC Andersen på Nørre Vosborg

image

Jeg bliver nødt til også i dag at skrive lidt om dette skønne sted. image

Vores gamle digter HCA var en flittig gæst på landets herregårde. Han boede gratis, og efterlod som betaling for opholdet sine fine papirklip. Også Nørre Vosborg besøgte han.  Og kopier af hans klip hænger i et af de to kamre, som han har overnattet i.

Der var i det andet af de to sammenhængende kamre noget, der lignede et sammenklappet stort indianertelt. Det var det også. HCA turde ikke komme hjem til København uden at have set Vesterhavet, når nu han var så tæt på det. Det havde ikke været så smart at fortælle, at han ikke turde. Men han var faktisk bange for den stærke vind ved Vesterhavet. Så herremanden fik syet dette telt til Andersens besøg, så det var muligt for ham at sidde ude ved Vesterhavet og dermed ikke gå glip af oplevelsen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *