Om 40 dage er julelikøren klar

image

I går aftes satte jeg lidt spiritus over. Min sloe gin har jeg tidligere omtalt, det er den til venstre på fotoet.

Til højre er det min julelikør. Det er en skøn opskrift, som var blevet væk for mig. Veninden, som gav mig den for mange år siden, fandt den igen frem til mig, så vi nu kan servere denne skønne likør til julen 2014.

En økologisk appelsin vaskes godt, prikkes 40 gange med en kødnål og lægges i et sylteglas. Der lægges også 40 sukkerknalde, 40 kaffebønner, og 2 stænge vanille i glasset. Der hældes 1 flaske Brøndum over. Der skal vendes lidt på glasset af og til i de næste 40 dage. Herefter sies det så gennem et kaffefilter.

Jeg skal lige tilføje, at jeg har skruet lidt på opskriften, da jeg kun kunne få minisukkerknalde. Derfor tog jeg 50 af dem.

Jeg har også opgraderet antallet af kaffebønner. Dem har jeg nemlig taget med hjem fra Kilimanjaro. De er ikke så store, som kaffebønner normalt er, så også her måtte jeg bruge flere.

Og på fotoet kan man se, at jeg har flere end 2 vanillestænger. Det skyldes, at jeg gemmer stængerne i glasrøret, hvis jeg kun har skullet bruge kornene. Derfor har jeg taget disse rester uden korn, flest halve, og lagt i glasset til likøren. Det er med at bruge det hele fuldt ud.

Jeg har sat kryds i kalenderen midt i november til at si likøren. Det er perfekt timing i forhold til julefestivitas!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *