Venner

image

I den mørke del af det ene bed med katteurt, hvor jeg sjældent kommer, fandt jeg i weekenden en lille lysende blomst, en løvemund. Det var en overraskelse, og mine tanker fløj til en kær veninde.

Min veninde var ca 15 år ældre end mig. Vi faldt pladask for hinanden, da jeg startede på et nyt job for 10 år siden. Hun havde da været ansat der mere end 30 år.

Hun kørte ofte med mig frem og tilbage på jobbet, og jeg kørte hellere end gerne omvejen for at følges med hende. En sommer viste hun mig et sted i nærheden af hendes og mandens hjem, hvor man kunne købe sommerplanter. Jeg købte det forår nogle farvestrålende løvemund.

Min veninde blev pensioneret, og skulle nu med sin mand nyde sit otium. Hun havde så travlt med mange ting, fattede ikke, at der havde været plads til at arbejde. Hun var meget aktiv i sit lokalområde, og var så meget for andre.

En aften skrev vi sammen flere gange om de ting, der var aktuelt for os. Samme nat døde hun pludseligt. Det var et chok for alle os, der holdt af hende, ikke mindst for hendes elskede, som havde været det, siden de gik i skole sammen.

Hendes elskede er nu også en ven. Og jeg blev mindet om, at jeg skal ringe til ham, da jeg så den lysende blomst i det mørke hjørne af bedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *