Blomsterne i varmen

image

Det er varmt, og det har været varmt rigtigt længe. Nogen af os nyder det, andre lider.

Så er vi nogen, der synes, at det er skønt i forhold til høsten, andre bekymrer sig mere for, om det så bliver regn, når de senere afgrøder skal høstes.

Det har ingen indflydelse, om vi bekymrer os eller ej.

Planterne i haven er ikke alle sat i verden for at skulle tåle varmen. Jeg har mange hortensia, rhododendron og roser, og de vil alle gerne have det lidt mere fugtigt, end tilfældet er. Og jeg fik to nye træer i juni, som har behov for mere fugt. Så jeg render morgen og aften med mine tunge vandkander i fast rutefart. Det er ikke så dårligt endda for armmusklerne.

Heldigvis har jeg også planter, som er glade for sol og varme, og som kvitterer med blomster. For år tilbage fik jeg nogle palmeliljer af venner, som lagde deres have om. Jeg satte dem i køkkenhaven et par år, indtil jeg havde fundet den rigtige plads til dem. De blev så sat ud  for to år siden, har blomstret lidt i de to år. I år er de helt exceptionelle. Fjorten mandshøje blomsterstængler står der fuld af de skønneste blomster. Så bliver det ikke bedre!

2 tanker om "Blomsterne i varmen"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *