Børnebørnenes yndlingsjuleting

imageLivets dessert er børnebørn, og det er så hyggeligt at følge, hvordan de er forskellige. I særdeleshed er det måske sådan, fordi jeg selv har bare et barn.

Ældstebarnebarnet har banefordel her i huset, fordi hun jo kom først og var eneste barnebarn i lang tid. Da drengene kom hurtigt efter hinanden var det en stor glæde også for hende. Så vi glæder os sammen over drengene.

image

Briotoget, som de har overtaget efter deres far, har de alle glæde af. Jeg har måttet udvide beholdningen af skinner og vogne, så der er nok til alle, og så vi undgår diskussioner.

Andre ting fornøjer de sig med sammen uden at diskutere. Senest er det skamlerne, som jeg har købt på loppemarkeder. Nogle er blevet malet, andre står i deres oprindelige maling. Det er skønt, når de bliver taget frem og sat trip-trap-træsko foran TV’et.

image

Juletingene er en helt anden snak. Her dyrkes de to syngende og dansede figurer, som blev indkøbt til henholdsvis første og andet barnebarns første jul. Jeg må med skam indrømme, at jeg fortsat mangler at finde en.

image

Figurerne bliver dyrket af børnene sammen, der bliver sunget, trallet, sukket og smilt, når de tændes, og det er en fryd at overvære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *