Iris kan være hårdt arbejde

Iris kan være hårdt arbejdeJeg er slidt i dag! I sidste uge aftalte ældste barnebarn og jeg at gå efter hendes ide: de meget tætstående iris skal væk fra deres bed, der skal flyttes lidt om, og så skal der plantes hvide lavendler.

Det var nu lettere aftalt end gjort. Jeg forsøgte, men kunne ikke så meget som stikke min fine damespade i de tætpakkede iris. Jeg forsøgte ad flere omgange, men måtte give op.

I går prøvede jeg så igen, denne gang efter et regnvejr, som jeg håbede havde gjort jorden løsere, og med den meget gamle græskantstikker, som jeg ellers bruger til at hakke dræbersnegle med.  Skulle andre komme i samme situation, kan jeg anbefale at inddele det tætpakkede rodnet op i firkanter med en kanthakker. Så kan de løsnes med en spade, og firkanten kan løftes ved at holde i den grønne top.

Iris kan være hårdt arbejdeFøj, det var et hårdt arbejde, men heldigvis gik jeg ikke ned på udstyr, så jeg kunne køre affaldet væk med minilæsseren. Det lettede opgaven. To og et halvt læs blev det til.

Iris kan være hårdt arbejde

Jeg forsøgte også at komme snerlerne til livs, som jeg gjorde det for 15 år siden, da jeg renoverede bedste. Men de er genstridige. Jeg glæder mig til at komme videre med det lille stykke jord.

Iris kan være hårdt arbejde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *