Hindbærtærte med tosca

Hindbærtærte med toscaDet er igen blevet hindbærtid, og derfor tiden at jeg deler en opskrift på en meget lækker hindbærtærte. Billedet her yder den ikke stor respekt, for dels er den lavet af hindbærrester, dels er den bagt for hårdt. Den smagte nu godt alligevel.

Hindbærtærte med tosca

 

I hindbærtiden samler jeg de største og flotteste bær, som jeg lægger i bakker og fryser ned enkeltvis. De samles så løstfrosne i en pose specielt til disse bær. Så kan jeg nemlig tage dem op, når jeg har behov for dem til tærte i den mængde, der er behov.

Opskriften er ca 12 år gammel og i en nusset hard copy taget af et opskriftskort fra Bo Bedre. Som altid har jeg revideret lidt i opskriften for at gøre den lettere eller billigere.

Til dejen:

125 g smør

180 g mel

40 g sukker

2 spsk vand

Smørret smuldres i sukker og mel, og dejen samles med vandet. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på ca 24 cm. Stil den i køleskabet en halv time, mens du laver toscaen. Tænd ovnen på 200 grader.

Tosca:

100 g smør

70 g mandelflager, splitter, eller lign.

125 g sukker

2 spsk mel

2 spsk mælk

1 tsk vanille, hvis du har det.

Bland ingredienserne i en gryde, men vent med vanillesukker til efter kogning. Kog det op et par minutter og tag det fra varmen.

Hindbærtærte med toscaPrik tærtebunden med en gaffel og forlag den midt i ovnen. Lad den køle af.

Hindbærtærte med tosca

Ca 300 g hindbær af de store flotte løstfrosne lægges nu i en plastpose med 2 spsk kartoffelmel. Det blandes godt sammen, og placeres pænt på den forbagte tærtebund.

Hindbærtærte med tosca

Fordel nu toscamassen over og bag tærten i midten af ovnen i ca 20 min. Lad den køle lidt af. Selvom formen er smurt, kan det være vanskeligt at få tærten ud. Jeg har en form med løs bund, som det oftest er bedst med.

Jeg serverer tærten enten med creme fraiche, eller med en skål vanilleis og hindbærsorbet. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *