Årets julebordsdekoration

image

En god veninde sendte mig en dag i sommer et par fotos, hun havde taget i en restaurant. Det var små kopper med sommerblomster.

Dem kunne jeg ikke stå for, og jeg så straks for mig, hvordan mine små kopper i rød-hvidt porcelæn skulle kombineres med mine tidligere dekorationer med rosenhoveder.

Sæt en passende klump grøn oasis i hver kop og gør den gennemvåd.

image

Dæk oasis med frisk fin mos og stik et passende rosenhoved ned i oasis gennem mosset. Rosenhovedets størrelse afhænger af den anvendte kop. Jeg har her valgt store flotte mørkerøde roser i anledning af julen.  Jeg må indrømme, at det gør lidt ondt at klippe hovederne af disse langstilkede roser.

image

Kopperne med roserne opbevares i den kølige havestue, når der ikke er julegæster. Så håber jeg, at de holder længe.

image

Min store stak sidetallerkener også i rød/hvid porcelæn bruges som brødtallerken. De er loppefund foretaget over længere tid.

Andre loppefund er de franske glas Chevalier fra Luminarc. De er fra tresserne. Det er ca 10 år siden, jeg faldt over de første 5 stk helt små. De har været brugt til en lille en til kaffen til uventede julegæster. Nummeret større vil være perfekt til juleportvinen. Men jeg har desværre kun et enkelt rødt. Så jeg bruger de helt små til portvinen, og har så også hvidvinsglas. Der er flest grønne, men også lidt røde.

Jeg kommer til at gå lidt frisk til den med servietterne, da jeg fandt rød/hvid stribede Marimekko servietter. Jeg har en ide om at skulle have stofservietter, men der er så mange smukke mønstre, at det endnu ikke er blevet til noget.

Så julebordet bliver lidt kitschet i år i modsætning til de tidligere år i ren natur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *