Hjemmelavet ribsgele med mærkater

image

Hjemmelavet marmelade og gele er det bedste, der findes til dit brød. Jeg startede i vores unge år med at lave marmelade af bær, vi fandt i naturen. Det blev til mange glas med brombær, for vi kom hjem med fulde bæreposer.

Siden fik vi have, og bærene blev af egen avl. Ribs, solbær, hindbær, jordbær, men især de dejlige brombær. Dem har jeg ingen af i år, da mine buske af ukendte årsager visnede. Den ene er dog kommet op igen, så der er håb forude i 2015.

I år har jeg lavet rigtigt meget gele, og jeg laver det med breve med Melatin. Det er meget let at følge opskriften på posen, 1 liter saft, 1 kg sukker og 1 brev gul Melatin til gele.

Det værste for mig har altid været mærkaterne til glassene. Man kan sagtens arve tomme glas hos venner og familie, men hvem gider at rense dem for gamle pålimede etiketter?

Jeg genbruger selvfølgelig mine glas, og jeg har mine yndlingsglas! Men når man som jeg også giver glas væk, så skal der af og til nye glas til. Hvis du har et godt tip til, hvordan man bedst fjerner den gamle etiket, må du meget gerne dele den viden!

Når jeg sætter mærkater på mine sylteglas, bruger jeg fx postkort, billige lykønskningskort eller lignende. Jeg klipper/skærer dem ud i passende størrelse, og med en hullemaskine sætter jeg til sidst et hul i et hjørne.  Jeg skriver fx ‘Ribsgele 29/2014’, hvilket betyder ‘produceret i uge 29, 2014’. Så er det let for mig at se, hvor gammel produktet er.

Jeg sætter en elastik i og rundt om glassets hals. Det er let, også når glasset skal bruges igen.

2 tanker om "Hjemmelavet ribsgele med mærkater"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *