Travlhed i køkkenhaven

Travlhed i køkkenhaven

Weekenden bød på travlhed i køkkenhaven. Jeg har hvert forår det dilemma, om jeg skal starte i prydhaven eller i køkkenhaven. I år startede jeg i prydhaven, og så blev jeg forsinket med køkkenhaven. Det opdagede jeg, da jeg så, at de var blomst i nogle af skovjordbærrene, som jeg bruger som bunddække i prydhaven.

Travlhed i køkkenhaven

Efter at have ordnet omkring krydderurter og hindbær gik jeg i gang med oprydningen i jordbærbedet i køkkenhaven. Jeg kan godt nok ikke tillade mig at kalde det et bed. Sidste forår købte jeg 8-10 jordbærplanter og satte dem i en række.  Tænkte, at de kunne få lov at formere sig, så jeg kunne få et bed ud af dem. Jeg fik bare ikke arrangeret dem i bedform.

Det gjorde jeg så i weekenden. Et lille jordbærbedet med 3 rækker a 15 planter. For ca 40 år siden hørte jeg et par bondekoner tale om, hvornår man skulle gøre dette arbejde med jordbærplanter. Det skulle være før 6. august, blev de enige om. Jeg er godt nok tidligt ude!

Jorden i køkkenhaven bliver normalt forårsfræset. Det ser pænt ud på overfladen, og det er lige til at gå i gang med efter en omgang med riven. I efteråret gravede jeg en del af haven igennem. Hårdt arbejde, når man har tung lerjord. Også hårdt arbejde i foråret for det skulle have en omgang med trefork, inden jeg kunne rive det og lægge kartofler, rødløg og pralbønner. Det samme gjorde jeg med jorden til jordbærrene. Nu må tiden vise, om jorden bliver så meget lettere at arbejde med, når den skal passes, og kartoflerne skal graves op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *