Clematis på Chelsea Flower Show 2011

Chelsea Flower Show

Her i ugerne efter ser jeg stadig rapporter og artikler fra Chelsea Flower Show 2015. Med den inspiration tager jeg et af de temaer op, som var så smukt i 2011.

Chelsea Flower Show

Jeg har i tidens løb prøvet at plante clematis flere gange uden held. På Chelsea Flower Show 2011 så jeg så mange fantastiske clematis i overdådige mængder, fantastiske former og farver, det var ganske overvældende.

Chelsea Flower ShowChelsea Flower ShowChelsea Flower ShowChelsea Flower Show

Jeg noterede mig ikke navnene, selvom det havde været ganske let. Der var navneskilte på alle planter. Men oplevelsen fik mig til at tage hjem og studere clematis nærmere. Der er voldsomt mange forskellige typer, og nogle skal passes helt specielt med saksen.

Til mine hvide roser ville jeg gerne have en lysende blå clematis. Plantet sammen med rosen, som Susse Vold foreskriver det. Og det lykkedes faktisk at finde en, som jeg har stor succes med. Endnu er den ikke i blomst, men den skyder igen i år rigtigt godt. Prince Charles hedder den, og jeg er meget glad for den. Den skal ikke klippes hverandet år for at klare sig, jeg holder den blot ved lige, klipper det tørre af, og så klarer den selv resten.

Chelsea Flower Show

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *