Hurtige svenske brød

Hurtige svenske brødMin yndlingsopskrift på brød for tiden er svensk. På Facebook følger jeg Hembakat, hvor opskrifterne kommer fra forskellige bloggere. Her er denne opskrift også fra.

Det gode ved disse brød er, at de ikke skal hæve inden bagning, så de tager totalt ikke så lang tid at lave. Desuden er de ret faste og kan derfor skæres tyndt ud. Og så holder de sig rigtigt godt.

Ingredienser:

1 pakke gær (50 g)

6 del lunkent vand

1 dl mørk sirup

3 spsk rapsolie

2 tsk salt

8 dl hvedemel

8 dl sigtemel

Smuldr gæren i et fad og opløs det med vandet (det er lettest at starte med ca 1 dl af vandet).

Tilsæt sirup, salt og olie.

Bland melet i og tag evt lidt mere mel for at ælte en smidig dej.

Hurtige svenske brød

Del dejen i to og form dem til brød. Læg dem ved siden af hinanden på en plade med bagepapir.

Hurtige svenske brødI følge opskriften skal de ikke ridses, men nogen kan måske mene, at det mangler. Jeg har prøvet med og uden ridser som på foto her. Jeg synes, at det fungerer fint uden ridser.

Sæt pladen midt i ovnen og sæt temperaturen på 200 grader almindelig varme. Min ovn er måske for varm, så jeg sætter den kun på 180 grader. Brødet hæver under opvarmningen. Det skal stå i ovnen i ca 50 min. Bank på det, og når det lyder hult, har det fået nok. På grund af den tilsatte sirup, får brødet en mørkere glød, end brød uden.

Brøddene skal blot afkøles utildækket på pladen. Skorpen bliver dejlig svensk, ikke hård!

Hurtige svenske brødSomme tider vil jeg gerne have en mere svensk smag, og så tilsætter jeg enten Brødkrydderi eller Malet pommeransskal.  Dem køber jeg i Sverige, og jeg ved ikke, om det er muligt at købe dem herhjemme.

Hurtige svenske brød

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *