Tiramisu-inspireret trifli

image

En weekend i foråret vaklede jeg mellem at lave tiramisu og trifli til dessert til en gæstemiddag. Det blev en både-og dessert.

Mange gange har jeg lavet hindbær tiramisu efter opskriften i Moderne Mamma i en fart. Den er fantastisk. Jeg havde rabarber i haven, og købte nogle jordbær at kombinere med. Af de to frugter lavede jeg en kompot. Jeg har ikke lavet en opskrift på det. Men nu lavede jeg igen, igen denne dessert og denne gang med friske hindbær, som for tiden vælter frem i rå mængder i køkkenhaven.

Der bliver 6 portioner, når desserten serveres i små sylteglas.

Cremen lavede jeg, som følger,

Fire pasteuriserede æggeblommer piskes skummende med 100 g flormelis og 1 spsk vanillesukker. Der tilsættes 250 g mascarpone og piskes, til massen er cremet.

I en anden skål piskes 2 dl piskefløde næsten stift. Flødeskummet vendes forsigtigt i æggecremen.

Otte lady fingers skæres hver i 3 lige store stykker.

I hvert af de små glas lægges 7 hindbær i bunden. Lady finger stykkerne vendes hurtigt i sherry, og 2 stykker lægges ovenpå og presses ned. Der lægges et lag creme. Igen lægges 7 hindbær, sherry-vædede lady fingers presses ovenpå, og der lægges endnu et lag creme. Glasset bankes let mod et passende underlag, så cremens overflade bliver glat. Til slut pyntes med 6 hindbær.

Det er en utrolig let opskrift at håndtere, og desserten skal helst laves om formiddagen, så de forskellige lag kan nå at integrere. Det er husmodervenligt!

image

Jeg brugte til 6 glas,

8 lady fingers

ca 1 dl sherry (Walnut Brown)

120 hindbær

4 pasteuriserede æggeblommer (= 2 bægre)

100 g flormelis

1 spsk vanillesukker

250 g mascarpone (= 1 bæger)

Velbekomme!

3 tanker om "Tiramisu-inspireret trifli"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *