In the best tradition

image

Således er overskriften til min opskrift på julemiddag. Min opskrift stammer fra Good Housekeeping 1975. Da var jeg Mother’s Help i London, hvor jeg også holdt både jul og nytår.

Langt de fleste juleaftener, som jeg har lavet mad til, har foregået efter denne opskrift. Den bliver ganske vist fordansket, for vi spiser hjemmelavet rødkål og brune kartofler til.  Vi får altid ALTID rosenkål og små pølser omviklet med bacon til. Hvis jeg har været i England inden jul, købet jeg pølser med hjem derfra, ellers bliver det cocktailpølser, der omvikles. I år har jeg så 2 pakker færdigerullede pølser med hjem fra Edinburgh. De ligger i fryseren og venter på jul sammen med kalkunen.

Opskriften på kalkun er ret sjov, for den omhandler kalkuner fra 12 lb til 24 lb, altså op til næsten 11 kg. Det er mange år siden, jeg har set en så stor kalkun til salg herhjemme.

Kalkunen er ikke fyldt indeni, derimod er der et utraditionelt fyld mellem brystkød og skind. Fyld der består af fedtstoffer, citron, persille, daggammelt brød, salt og peber. Jeg blander det efterhånden uden opskriften. I modsætning til opskriften fra England, hvor man tager baconen af, fletter jeg bacon over hele fuglen og lader det sidde under hele stegningen.

Fuglen bliver så smuk, og den smager fantastisk. Og det bliver sovsen også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *