Rullegardin til vinduer med buet overkant

image

Vores vinduer er Dannebrogsvinduer med buet overkant. Den havde de, før de blev udskiftet, og den har de nu. På alt for mange gamle gårde har man sløjfet buerne, sat firkantede vinduer i, og den buede del er så fyldt ud med cement. Det er synd for husets udseende.

Vi holder af buen, men den gav en udfordring til rullegardinerne. Jeg spurgte om hjælp mange steder i flere lande. Selv i England, hvor der restaureres meget gamle huse med forskellige udgaver vinduer, var svaret, at jeg måtte gemme buen i en kasse og hænge rullegardinerne heri. Det kunne jeg ikke drømme om at gøre.

Heldigvis fik jeg selv en god ide, som jeg hermed giver videre.

Når man hænger rullegardiner op i et sådant vindue, er der et buet stykke over rullegardinet, som ikke bliver dækket. I avispapir lavede jeg en skabelon af dette buede stykke. Rullegardinerne fik jeg lavet i mit eget stof, og jeg fik lavet ekstra længder af stoffet stift som rullegardinet.

Jeg klippede med skabelonen en bue i det stive stof, som med dobbeltklæbende tape blev sat op i buen, før rullegardinet blev skruet op. Husk, at rullegardinet skal rulles omvendt på stangen hos producenten, så man kun ser den udvendige side af stoffet. Og husk, at hvis der er flere vinduer i samme rum, skal et eventuelt mønster i buestoffet være ens på alle buer, og det skal følge mønsteret i selve rullegardinet. Ellers vil det færdige resultat se rodet ud.

Det fungerer rigtigt godt, og det ser komplet ud.

2 tanker om "Rullegardin til vinduer med buet overkant"

    1. Hej Nattalie
      Ja, det fungerer ret godt. Gardinerne har jeg fået lavet jos et firma, der ikke længere kan lave gardiner af eget stof. Men jeg ved, at der er andre. Jeg har bare ikke haft behov, og kender dem derfor ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *