Floors Castle planteskole


IMG_4352

I disse grå og somme tider hvide dage er det dejligt at drømme sig tilbage til et besøg på en fantastisk planteskole i det allernordligste England. Det var da også under en ferie i Skotland, at jeg besøgte Floors Castle planteskole. Planteskolen er en af de indtægtskilder, som slottet har.

IMG_4339

Planteskolen er bygget op om den store walled garden, den typiske engelske have bag mur. Det giver en læ og en varm frodighed, som er så tiltrækkende. Bag murene er der foruden den skønne have og plantecenteret også en cafe og en legeplads og en køkkenhave.

IMG_4338

Det er endvidere muligt at komme langt videre omkring på spadsereture i slottets park.

IMG_4355

Vi nøjedes med at gå en tur i haven ved plantecenteret, og det var i sig selv en kæmpe oplevelse.

IMG_4340

Havens prydbede er bygget op i afstemte farver.

IMG_4342

 

Især de blå bede var ved at få mig til at miste vejret.

IMG_4346

De forskellige afdelinger blev delt op af stier, og der var på grund af havens størrelse naturligvis også kryds af stier. Her stod bænke, så man kunne sætte sig og nyde blomsterfloret.

IMG_4351IMG_4350

Havde jeg været i min egen bil, var den blevet fyldt til bristepunktet af spændende planter og udstyr til fodring af havens fugle. Englænderne gør nemlig ikke noget til haven middelmådigt, så udvalget var både dybt og bredt. Jeg kan varmt anbefale et besøg, hvis man skulle komme på de kanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *